yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları herhangi bir işletme veya ocak sahibi karınin harika bir yatırımdır çünkü çok münasip maliyetlidirler; yaraşıklı korumaya malik olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız muhtevain binanızın yangın korumasının başarısız başüstüneğu hiç bir örnek yeterlidir!

 Buna ivaz, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut hafiflatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emin ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Projeye en onat Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı harbi suhuletle açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

şu demek oluyor ki, asıl nüans şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını hapsetmek sinein mutasavverken, müstacel çıkış bapsı sadece hızlı ve emin tahliye kucakin Yangın çıkış kapısı istanbul kullanılan bir bapdır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan araştırmalar, yangın esaslangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre zarfında olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine sadece 6 dakikalık gücük bir sürede platformın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla örgüların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olur. En düzgün alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi ya da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; ön sayısı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine tatminkâr olarak belirlenen yerlere ve adetlara gereğince yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın merdiveni bapsı, bir yangın yerinde insanoğluın binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Elektrikler kesik olduğunda de geceleri parlayan bir yapıda olan bu yazılar tehlikeli durumların defa göstericisidir.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen duhullere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında dirlik kurtarıcı olabilseler de hırsızlık methalimleri dâhilin korkulu olabilirler.

Yeni meydana getirilen konutlarda  bodrum katlar dahil 4 karşıı geçmeyen konutlar, hiçbir evler, koşa evler ve gün evler üzere konutlarda, uslu kullanıma seslenme fail binalarda kaçış mesafesine fallmaksızın uygun merdivenlerle sağlanabilmekte ve diğer herhangi bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page